Wybudowana w 2011 roku Oceania Marina oraz siostrzana Oceania Riviera (debiut w kwietniu 2012), uznawane są za najpiękniejsze i najbardziej wyrafinowane statki, jakie powstały przez ostatnie 50 lat. Rękę światowej klasy designerów widać wszędzie – od głównego hallu Lalique Grand Staircase, po apartamenty Owner's Suites zaprojektowane przez Ralph Lauren Home. Obydwa statki doskonale oddają filozofię i styl Oceanii Cruises. Wygodne, w średnim rozmiarze, zachowują ciepło i urok tak lubiane przez pasażerów starszych jednostek armatora.
Kameralny, klubowy nastrój na pokładzie pozostaje bez zmian, pojawiają się za to nowe, ekscytujące miejsca i możliwości. Jako pierwsze statki zaprojektowane dla miłośników doskonałej kuchni, Oceania Marina oraz Oceania Riviera oferują swym Gościom aż 10 lokali do wyboru, z tego 6 w formule open-seating bez dodatkowych opłat za rezerwację. Wszystkie kabiny, niezależnie od kategorii są niezwykle przestrzenne (dotyczy to również łazienki ).
SPECYFIKACJA STATKU | |
---|---|
Rok budowy: | 2011 |
Renowacja: | 2024 |
Długość: | 239 m |
Szerokość: | 32 m |
Tonaż: | 66084 t |
Szybkość: | 20 węzłów |
Pokłady pasażerskie: | 11 |
Pasażerowie (2os./kabina): | 1250 |
Załoga: | 800 |
Bandera: | Wyspy Marshalla |
Napięcie: | 110/220 V |
Waluta: | USD |
Jednostki bliźniacze: | Riviera |
POSIŁKI I NAPOJE:
Restauracje: Główna/Grand Dining Room – lśniąca i urzekająca, z zawieszonym w centralnym miejscu kryształowym żyrandolem, wykończeniem w drewnie, ciepłymi kolorami (brąz, beż, złoto). Stoły niczym w najlepszych światowych restauracjach nakryte są pięknymi obrusami z wysokiej jakości bawełny, do tego porcelana, kryształy Riedla, srebrna zastawa. Wyszkolony personel dba o każdy szczegół. Serwowane są głownie dania inspirowane kuchnią europejską, dodatkowo te sygnowane światową marką Canyon Ranch. Nie zapomina się również o akcencie lokalnym, zależnie od odwiedzanych miejsc. Menu zmienia się każdego dnia, wybór jest imponujący. Restauracja Jacques – słynnego szefa Jacques’a Pépin. Pierwsza zarówno na lądzie jak i na morzu firmowana jego imieniem. Elegancka, jasna, nieduża, samo oczekiwanie na posiłek jest już przyjemnością. Wnętrza stylizowane na klasyczne, z antykami i dziełami sztuki z zasobów samego słynnego szefa. Doskonałe dania kuchni francuskiej z odrobiną “nowości”. Red Ginger – miejsce niesamowite, urządzone w stylu azjatyckim, zgodnie z wytycznymi feng shui. Szefowie Red Ginger przygotowali specjalne menu ze współczesnymi interpretacjami klasycznych dań Dalekiego Wschodu. Polo Grill – miejsce ponadczasowe, kameralne, urządzone tradycyjnie. Najwyższej jakości wołowina, dodatkowo takie “klasyki” jak koktajl z krewetek, sałatka Cezar, czy Surf and Turf z grillowanym homarem z Florydy. Toscana - kuchnia włoska, ściany zdobią przepiękne widoki toskańskich sielankowych krajobrazów. Menu jest proste, ale doskonale skomponowane, odzwierciedla włoską filozofię celebracji posiłku. Wiele przepisów to rodzinne receptury, udoskonalane od pokoleń. Terrace Cafe – dzień rozpoczęty tutaj zawsze wydaje się lekki i beztroski. Pomieszczenie wypełnia naturalne piękne światło wpadające przez duże panoramiczne okna. Wszystko zachęca by cieszyć się pysznym, bogatym śniadaniem. Lunch to menu międzynarodowe, doskonale uzupełnione pieczonym mięsem, oraz pizzą prosto z piekarnika. Można zjeść wewnątrz, lub alfresco pod jednym z zadaszonych stołów, każde z tych miejsc gwarantuje wspaniały widok. Na wieczór sala zmienia się i błyszczy, oferowane jest menu Śródziemnomorskie. Waves – pod odkrytym niebem i zaledwie kilka kroków od basenu. Menu to dania z grilla, burgery, owoce morza, sałatki, frytki. Na zakończenie uczty koniecznie trzeba spróbować kremowych pysznych lodów i deserów. Privée – jedyne takie miejsce na statkach Oceania Cruises. Do wynajęcia na ekskluzywne, zamknięte przyjęcia i spotkania. Wystrój pełen elegancji i smaku, kameralna atmosfera, najwyższa jakość zastosowanych przy wykończeniu materiałów. Każdy z zaproszonych Gości będzie mógł wybrać menu z restauracji Polo Grill, Toscana, lub każdej z nich. Koszt rezerwacji to ok. 250USD/wieczór, maksymalna ilość Gości – 10 osób. La Reserve pod patronatem Wine Spectator gwarantuje doskonały i inspirujący dobór win. Dla smakoszy tego trunku przygotowano pierwsze takie na morzu - seminaria, oraz degustacje win. Podczas dnia można spróbować win regionalnych, dobranych przez sommeliera z piwniczki Oceanii Mariny. Wieczory są bardziej ekskluzywne (maksymalne obłożenie lokalu 24 osoby - 7-daniowa kolacja, każda z propozycji sparowana z idealnie pasującym winem. Koszt kolacji ok. 95USD/osoba plus 18% napiwku.
Bary: Wine Bar, Martinis, Grand Bar, Lounge, Horizons, Casino Bar, Waves Bar.
NA POKŁADZIE:
Podgrzewany basen na górnym pokładzie, 3 jacuzzi, Artist Loft - warsztaty malarskie, Culinary Center - warsztaty kulinarne, sklepy, Canyon Ranch Spa, kasyno, wieczorami show w Lounge, muzyka na żywo, karaoke, dyskoteka, biblioteka, kafejka internetowa,
KABINY:
Podczas urlopu, każdy poszukuje miejsca gdzie może się zrelaksować i w pełni zregenerować siły. Taka była naczelna zasada przyjęta podczas projektowania kabin na statkach Oceanii. Są wyjątkowo przestronne, urządzone ze smakiem – stonowane kolory, delikatne tkaniny, stylowe meble, wysokiej jakości pościel i ręczniki, francuskie i włoskie kosmetyki w łazienkach. Wszystkie kabiny wyposażone są w dwa pojedyncze łóżka lub jedno podwójne, łazienkę z prysznicem lub wanną (w zależności od kategorii) i toaletą. Dodatkowo suszarka do włosów, satelitarna TV, klimatyzacja, sejf, mini bar.
poznaj możliwości zakwaterowania
Zdjęcia przedstawiają typowe rozmieszczenie kabin. Rozmiary, układ i umeblowanie mogą się nieznacznie różnić w ramach tej samej kategorii. Nie są to wszystkie kategorie kabin, a tylko przykładowe.
zobacz galerię statku
wybierz trasę dla siebie